Hvorfor har poledansere på seg så lite klær?

Heisann!

Jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg om noe vi poledansere får høre mye om, og det er kritikken av hvilke klær vi har på oss, eller, hvor lite klær vi har på oss. Mange tror dette er fordi vi vil vise frem kroppen vår, og trekker med en gang forbindelser til stripping. Men dette er ikke grunnen! Det finnes selvsagt noen som bruker poledans som stripping, og som er mer opptatte av det "sexye" aspektet ved det, men dette gjelder slett ikke alle.

På studioet jeg jobber er vi veldig opptatte av treningsaspektet ved poledans, eller pole fitness som vi kaller det. Vi har ingen rosa gardiner, mattene våre er blå, og rommet ser ut som en helt vanlig dansesal, bare med stenger. Det er absolutt ingenting som signaliserer "strippebule" ved rommet. Men allikevel har vi på oss relativt lite klær. Hvorfor? Jo, for å sitte fast. Det er nemlig slik at de delene av kroppen som skal ha kontakt med stanga må være bare, fordi stoff mot stang er veldig glatt. Derfor må du tilpasse klærne etter hva du skal gjøre. Så det vil si at når du er nybegynner og bare øver på å gå, litt enkle spins og så videre, har du på deg mye klær, mens når du senere begynner å klatre må du har bare ben. Når du deretter begynner å henge på siden av magen, i albuene og så videre, kan du kun ha på deg shorts og sports-BH/topp. Når du kommer enda høyere i nivå vil du igjen komme til triks hvor du kun bruker henda, men da gjerne opp ned eller rett ut fra stanga, så da kan du ha på deg mye klær igjen. Men ettersom det er sjeldent at man gjør en helt dans med bare håndkontakt, vil en person som fremfører en dans på høyt nivå fortsatt ha behov for å ha på seg lite klær for å sitte fast.

Det er viktig for oss som bruker dette som en seriøs treningsform, at folk respekterer det som det det er, nemlig trening, og ikke ser på det som stripping. Pole fitness er en utrolig god treningsform, og gjør deg gjennomført sterk i hele kroppen, og spesielt i kjærnemusklaturen. Jeg har hatt folk som kommer på kurs med ryggproblemer som blir mye, mye bedre etter å ha trent hos oss en stund! I tillegg er det gøy, og ettersom man lærer nye triks hver uke, får man alltid nye utfordringer å bryne seg på, tilpasset sitt nivå.


Her kommer noen illustrerende bilder:
 Dette er meg for en god stund siden, her gjør jeg en spin (snurr) som man lærer på første kurs, og ettersom jeg kun bruker hendene kan jeg ha på meg det jeg vil på kroppen.

 

Dette er meg som gjør et triks fra nivå 3. Som dere ser har jeg kontakt med stanga både på innsiden av benet og på siden av magen. Derfor må jeg ha bar mage og bare ben.

 


Dette er meg som gjør et triks fra nivå 5. Her har jeg kun kontakt med henda igjen, så her kan jeg ha på meg hva jeg vil på kroppen. (Beklager at bildet er dårlig, det er fra en film).Håper dette oppklarte en del ting :)!

 

#Pole #Fitness #Poledans #Dance #Dans #Trening #Klær #Styrke 

9 kommentarer

Nysjerig Jente

02.10.2013 kl.14:12

Hi, jeg liker hvordan dere danser! Det er så feminine! Jeg har lyst til å lære med og. Vet du om det finnes noen som driver med poledans i Trondheim? Hvordan er det med nybegynner? Må de trener mye for å komme i form for de kommer på trening?

Mvh, Nysjerig Jente

Poleveg

02.10.2013 kl.14:40

Nysjerig Jente: Heisann :)! Takk for det! Poledans kan både være feminint og maskulint, vi har hatt menn på kurs også, hehe.
Det finnes et pole-studio i Trondheim, det vet jeg. Men jeg husker ikke navnet på studioet, ettersom jeg ikke kjenner de. Du kan prøve å Google etter det, søk "Pole kurs Trondheim" eller liknende.
På studioet vårt kan du bare begynne rett på uten å ha trent på forhånd, tror det er sånn på de fleste, om ikke alle, studioer :).. Men du kan jo ringe de og spørre for sikkerhets skyld.

Håper dette hjalp!

Mia

02.10.2013 kl.14:49

se www,poledancekurs.no dersom du befinner deg i Trondheim =)

Godt innlegg poleveg =)

Poleveg

02.10.2013 kl.15:23

Mia: Takk for info og hyggelig kommentar :)..

Aktivistene

03.10.2013 kl.10:12

Jeg tenkte på dette i sommer, at jeg hadde lyst til å begynne på poledans, men så glemte jeg det. Men nå kom jeg på det igjen, så nå skal jeg absolutt vurdere det! :D

Helle Molnes - fitnessblondie

03.10.2013 kl.15:59

Skjønner ikke at folk skal drive å kommentere klærne.. Jeg synes det ser ut som en rå sport å drive med, krever så mye styrke og kropskontroll! Sett mange poledansere som gjør human flag uten problemer som de fleste mannfolk IKKE klarer! Det er awesome =D

amandajennymaria

03.10.2013 kl.19:28

Vad kostar det att komma på ett provtillfälle? Måste man ha några förkunskaper? :)

Poleveg

06.10.2013 kl.22:41

Aktivistene: Så supert :D! Det er veldig gøy, anbefales på det varmeste. Jeg jobber på STEG Lillestrøm, du kan finne oss på Facebook eller www.stegdans.com :).. Ligger 10 min med tog fra Oslo S!

Poleveg

06.10.2013 kl.22:41

Helle Molnes: Enig :D! Det føles bra å være sterk :)..

Maria U

21.10.2013 kl.10:47

Fint og forklarende innlegg :) Synes poledancing virker kjempegøy, har skikkelig lyst til å prøve det! Bloggen din virker veldig interessant så nå fikk du jammen en ny følger ;)

Skriv en ny kommentar

Poleveg

Poleveg

24, Oslo

Jeg er en 24 år gammel jente med litt for mange nisjeinteresser! Den beste måten å beskrive meg på er kanskje en sta vegansk poledanser, musiker, cosplayer og gamer. Enjoy ;)!

Kategorier

Arkiv

hits